A Visoft Kft. 2018.03.01-én támogatást nyert a GINOP-3.1.2-8-2-4-16 - Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása” című pályázati konstrukción.

Magyar cég pályázott sikeresen és el is nyerte az ötlet a támogatást. A projekt címe: Külföldön is értékesíthető, széles körben használható aukciós rendszer továbbfejlesztése és piacra vitele azonosító száma pedig: GINOP-3.1.2-8-2-4-16-2017-00031 

A fentebb megnevezett projekt megvalósítási időszaka a 2018.04.01-2019.03.31. közötti időszak, a támogatás összege pedig 38,79 millió Ft (40 %) amely a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.  

Nézzük is rögtön részletesebben, hogy mik a projekt céljai:

  • A ViNetBid rendszert alkalmassá tenni az összes, a nemzetközi piacon ismert aukciótípus (japán, holland, hagyományos, Vickrey) lebonyolítására, az eredmények dokumentálására, az aukció történéseinek vizualizációjára. 

  • Jelenleg csak az angol nyelvi opció érhető el a rendszerben. Az új termékben minden régi és új funkcionalitáshoz rugalmasanbővíthető nyelvi opció biztosítása a cél. Ez kisebb részben fejlesztést, nagyobb részben fordítói munkát igényel majd. 

  • Nagyobb feladat a szállítók/vevők és a termékek/szolgáltatások egymáshoz rendelése. Ez a folyamatosan bővülő adatbázis olyan n:m kapcsolatot hoz létre, amely segít a megrendelők beszerzési illetve értékesítési munkatársainak kiválasztani az aukcióra meghívandók körét 

A fejlesztéssel létrejövő új termék a ViNetBid rendszerének olyan új változata, amely mind a B2G, mind a B2B piacon nemzetközi szinten versenyképes a jelenleg működő számos aukciós szoftverrel. A szoftver versenyképességét különösen növeli az a tény, hogy egyedülálló módon egyesíti a két szféra – azaz a közbeszerzési /public procurement/ követelményeinek és a vállalati szféra beszerzési és eladási szokásjogának megfelelő megoldásokat. 


Hogyan működik a gyakorlatban a rendszer? 

A rendszer küld a licitálónak egy árlejtésre érvényes belépési jogot, felhasználónevet és jelszót. A bejelentkező képernyőn ezeket az adatokat szükséges megadnia a felhasználónak:


Ezt követően a kezdő képernyőn megjelennek az aukciók, és maga a menü: 


A továbbiakban felvihetőek a tételek és a részbírálati szempontok is. Ha minden adat megfelelően bevitelre kerül, akkor így néz ki egy kész aukció: 


A következő lépésekben a résztvevők, a szervezetek és a felhasználók részletes adatait adhatjuk meg.