A fintech szektorban egyedülálló módon több hónapos edukációs social média kampányt indított az Egy Digitális Jövőért Nonprofit Kft. A kampány február elején indult és már az eltelt két hét alatt tisztán látható, hogy valóban hiánypótló kezdeményezésről van szó.

A nagyszabású szemléletformáló kampány célja, hogy alapvető és nélkülözhetetlen információkat adjon könnyen befogadható módon az egyre többet hallott fintech témakörről. Ezért születtek meg a saját készítésű videók, melyek közérthető animációk mentén, infografikákkal, narrációval, könnyen emészthető, rövid, figyelemfelkeltő tartalmakkal segítik a tájékozódást.


A Fintech kampánya a Facebookon és az Instagramon hirdetésekkel, bejegyzések kiemelésével fut, a napi több bejegyzés mellett hetente jelentkeznek új videókkal. Az eddig publikált két videót máris több, mint 43 ezren látták, a bejegyzéseik és hirdetéseik összes elérése pedig közel 55 ezer.
A Fintech Világa Facebook oldalt közvetlenül a kampány kezdetekor hozták létre, követőinek száma folyamatosan növekszik, valamint a bejegyzésaktivitások is azt jelzik, hogy valóban érdekes és hasznos információkat kapnak, hisz kimondottan aktívak az oldal olvasói.

„Büszkék vagyunk rá, hogy edukációs céllal készített videóink egyedülállóak a magyar fintech szektorra nézve, valamint arra, hogy sorozatunk az első ilyen jellegű tartalomnak számít. Közel 20 videó született eddig a legalapvetőbb fintech fogalmakat körüljárva.” – mondta Suppan Márton, a projekt vezetője.


Edukációs kisfilmjeik a fintech témakörben felmerülő kifejezéseket segítenek megérteni. Az eddig megosztott két videó a fintech és a digitális bank fogalmát járja körbe. Az ezen kívül elkészült tartalmakat folyamatosan teszik közzé, emellett készülnek az újabbak is. Hamarosan a fintech fogalmak mellett teljesen új témakörben is publikálják tartalmaikat és nemsokára kikerül az oldalaikra a következő, az insurtech témakörét boncolgató videójuk is. Érdemes követni!

Facebook
Instagram
Tudásportál

Fotók: pixabay, pexels, freepik