Az igazi loveprojektek mindig sikertörténetek! Koczka kezdeményezésére jött létre a Random Shooting Day, ami a divatszakma örömmuzsikálása.

Olyan szakmabeliek csoportosulása lett, akik imádják, amit csinálnak és együtt közösen minden csütörtökön létrehoznak valami maradandót. Erről tanúskodnak az alábbi képek - és lássuk azt is, hogy kik is állnak a projekt mögött! A Random Shooting Day jóvoltából november 30-án egy óriási jótékonysági eseménynek lehettünk részesei, ahol a legjobban sikerült képek megvásárlásával a résztvevők a Suhanj! Alapítványt támogatták. Az esemény minden várakozást felül múló hangulatban telt, és nem kis eredmény, hogy az alapítvány két hónapra finanszírozni tudja az adományokból az úszásoktatást, ami a keretein belül zajlik.


F O T Ó S O K


Wlcsek András: Nyolc éve foglalkozom életvitel szerűen a fotózással. Zenekari fotósként kezdtem, szerencsém volt olyan bandák hivatalos fotósa lenni, akik nem csak kiváló zenészek, de emberileg is csodálatosak. Köztük volt a Fish!, Turbo, The Carbonfools, Supernem, Bëlga, és így tovább. Továbbá 8 éve vagyok a Random Trip hivatalos fotósa, akiknek nagyon sokat köszönhetek, mert sok jó embert ismerhettem meg. Az elmúlt 4 évben a filmszakmában is tevékenykedem - azóta külföldi és magyar reklámok és nagyjátékfilmek werk fotósaként dolgozom.

 

Ritter Doron: Alkalmazott fotógráfus, operatőr. Itthon es világszerte is dolgozik megbízóinak. 23 éve dolgozik szakmájában számtalan kampány és film alkotója.

Sághy Tímea: Elsősorban stand és werk fotókat készítek, sorozatok es nagyjátekfilmek forgatásan.  Többek között az HBO, a Sony Pictures Television Networks, az MNF sorozatainak, nagyjátékfilmjeinek állandó fotósa vagyok. A most bemutatásra kerülő Terápia című sorozat az egyik kedvenc munkám, de az Aranyélet elmúlt két évadát is igazán nagyon szerettem. A kamera másik oldalán kezdtem, ez a vonal meg ma is előtérbe kerül néha. 8 év Los Angelesi kiterő után kezdtem újra itthon dolgozni. A kamera mindkét oldalának ismerete mind a divatfotózás, mind pedig a film terén óriási segítségnek bizonyult.

Hajas Orsi: 2002-ben diplomáztam fényképész szakon Sydneyben. Azóta is minden nap tanulok valami újat, a fényről, emberekről, az életről. Az összes fotózás teljesen más élményt, kihívást tartogat. Imádom, hogy csapatmunka, inspirálnak mások es inspirálhatok másokat.


Máthé Krisztián vagyok, júniusban végeztem a Budapesti Metropolitan Egyetem divat fotográfia szakán. Munkáim során a kísérletezés és a határok feszegetése motivál.


Perger Viktória: Portré és reklám divatfotós vagyok Budapesten. Portréfotósként törekszem arra, hogy minél több előadóművésznek és modellnek segítsem esztétikailag az eladhatóságát, különböző egyéniségeket alkotva számukra. Divat és reklámfotósként, pedig segítek a kisebb-nagyobb kozmetikai vállalatoknak, egyéni vállalkozóknak, szabadúszóknak virágoztatni a különböző kampányaikat. Referenciát és arculathoz fotókat készítek a szakmabelieknek: sminkeseknek, körömépítőknek, fodrászoknak és divattervezőknek.Oláh Attila: Évek óta nagy szerelmem a divat fotózás, grafikusi pályáról keveredtem a kamera mögé. Sok időt töltök a konyhában, teljesen kikapcsol, sok esetben ott agyalok egy aktuális fotózás ötleten.

Ladocsi András: Amúgy azért foglalkozom fotógráfiával, mert szerintem ez egy olyan kommunikációs eszköz, amivel sokkal intimebb kapcsolatot teremthetek a világgal, mint más eszközökkel.


Almási Jonathán Csaba: Fotógráfus, egyetemi tanár. Több, mint 25 éve foglalkozik fotógráfiával, főleg portré, színház, divat területein. Elnyerte az év divatfotósa díjat. Együttműködik a legtöbb hazai divattervezővel, hazai és külföldi magazinokkal. 

Udvardi Attila: Érdeklődésem főként a divat – beauty, portré illetve reklámfotóra irányul. Kísérletezőnek tartom magam, aki próbál folyamatosan megújulni és tanulni, rengeteget inspirálódom.

Nicola Zucca: Kreativitás a lételemem és ezt maximálisan ki tudom élvezni a fotográfiával, folyton újat alkotni, közben új embereket megismerni.

Bodogán Sándor: A fotózás számos területén kipróbáltam magam és a divatfotózásban találtam meg azt, amivel örömet tudok szerezni másoknak és önmagamnak. A fotózás ezen területén tudom legjobban kifejezni önmagam és megélni kreativitásom. Sok év van a hátam mögött, ennek az útnak még az elején járok, de bizakodva tekintek a jövőbe és várom a kihívásokat.

César G. Touset: Spanish photographer, born in Madrid, who made of Budapest his head office during 1 year. Dreaming of becoming a photographer since he was a child, that dream came true next to his partner Olivér Pusztai. Now, back in Spain, he is working hard to reach the top.

Talabér Géza: A nevem Talabér Géza, 1983-ban születtem. Közel 10 éve kezdtem fotózással foglalkozni. A Práter utcai fotós iskolában Budapesten végeztem tanulmányaimat. Utána fotósok mellett aszisztensként dolgoztam, majd az évek alatt sikerült négy önálló kiállítást létrehozni. Szabadúszó fotósként dolgozom reklámügynökségeknek, magazinoknak.S T Y L I S T O K

 

Mojzes Dóra: Divattervező, művészcsaládból származik, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen ruhatervező szakán végzett, Erasmus ösztöndíjjal egy szemesztert Londonban, a London College of Fashion diákjaként is eltöltött. Ruháira olyan hírességek figyeltek fel mint Juliette Lewis ,Tyra Banks vagy Tony Braxton, Kanye West pedig elismerően írt róla blogján. Dóra az utóbbi pár évben saját brandje mellett stylistként is elkezdett dolgozni külföldi reklámokban és filmekben. Legnagyobb büszkesége a 2016-ban Budapesten forgatott Blade runner 2049.

Dima Gronic: Négy éve tevékenykedem a divat, media es film szférában stylistkent. Sajátos stílus irányzatoknak tekintem a független, merész es streestyle vonalakat. Mottó: Fashion says ‘me too’ style says ‘only me’

Kiss Gábor: 2009-ben elvégeztem egy modell sulit, majd elkezdtem a másik oldaról nézni ezt a világot, és fotóztam… - és végül 2012 decemberében, egy barátnőm (Farkas Zsófi) unszolására megkerestem Kiss Márk divattervezőt, stylistot, akinek sokat köszönhetek, mert rövidesen maga mellé fogadott, mint asszisztensét. Illetve szeretném megemlíteni Koczkát, akinek szintén nagyon sokat köszönhetek. A jövőben a munkáimmal, szeretnék kitűnni a tömegből, akár csapatban, akár egyénileg. Fontos számomra, hogy mindig bele vigyek valamit az adott témába saját magamból is. Ettől lesz “más”. Ettől lesz különleges. Igyekszem inspirációt gyűjteni a legapróbb dolgokból is. Legyen szó akár egy képről, akár egy hétköznapi tárgyról… egy véletlenről mely az egész sorsunkat befolyásolhatja.

Angelika Havettova: 12 éve Szlovákiából érkeztem Budapestre. Itt végeztem grafikusi, dekoratőri, valamint a stylist szakon. Több, mint 3 éve dolgozom a stylist szakmában, elsősorban fashion vonalon, de szívesen veszek minden kihívást, amiben ki tudom élni kreativitásomat. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy mindhárom végzettségemet tudom ötvözni munkáim során. Azonban a legkedvesebb számomra a stylist szakma marad, melyre az első pillanattól fogva a szerelemként tekintek és, melyet az idők végezetéig tudnék csinálni teljes szívvel és lélekkel.


Tóth Mari: Stylist és divattervező - jelenleg csak hobbiszinten. Mostanában egy Sunday Broccoli branden álmodozom. Az őskorban a WAN2 magazin divatanyagait készítettem, a TV-Sziget Extravaganza című műsorát vezettem és szerkesztettem, illetve a SZIGET fesztiválok divat tematikájú helyszínét menedzseltem. Imádom a rockandrollt és a street artot. Hitvallásom: a szabadság a legnapgyobb hatalom.

Fecske-Portik Erika: Hobbystylist

Peleskey Zsuzsa: 2015-ben végzett a Mod'Art divatiskola Stylist Professional szakán. Azóta szabadúszó fashion stylistként dolgozik elsősorban magazinoknak, divattervezőknek, előadóművészeknek, modellügynökségeknek, reklámügynökségeknek, filmprodukcióknak, emellett a FEM3 állandó divatszakértője. 2015 áprilisában szürreál divat anyagával megnyerte a VNDesign és a Fashion&Sweets közös, Szerelmünk a divat fotópályázatát. 2015 őszétől tanárként is dolgozik a Mod'Art-ban, ahol divatmenedzsereknek és stylistoknak tanít stílusgyakorlatot. 

Kaposi Judit: fashion stylist, a #jkaposistyle márka alapítója, eredetileg jogász végzettségű, egy komoly balesetet követően kezdett el egy kreatívabb művészi hivatás felé is fordulni. A Neat Stylist tanfolyam elvégzése óta szabadúszó stylistként közreműködik hazai és nemzetközi divatprojektekben. Munkái mind hazai és nemzetközi szinten is megjelentek már. A stylist tevékenysége mellett a Clique Design Stúdió keretében #jkaposistyle márkanév alatt, egyedi tervezésű menyasszonyi ruhákkal foglalkozik

Somos Júlia Fanni 20 éves vagyok,16 éves korom óta dolgozok ebben a szakmában. 20 év alatt egyszer voltam szerelmes ebbe a szakmába, és ez azóta is tart és remélem, hogy tartani is fog életem végéig.

Gyulai Natália ruhatervező vagyok. 2000-ben végeztem a Magyar Iparművészeti Egyetem Textil Öltözéktervező szakán.  Ebben az évben alapítottam meg NATI100%PUREIDEA márkámat, amely azóta sikeresen működik. Tervezői hivatásom mellett 15 év styling munka -magazinok, image-kampányok, reklámok, színház- is fűződik nevemhez. Legutóbbi elismeréseim Az Év Textilművésze és a Magyar Formatervezési Díj.


Demeter Richardnak hívnak, 21 éves vagyok. 3 éve dolgozom stylist-ként, de a ruha tervezés a fő profilom, 2 éve hoztam létre egy ruha márkát. Kedvenc korszakom a 70-es évek.


Horváth Ottó: 7 éve dolgozok ebben a szakmában. Számomra a legfontosabb az állandó változás és a folytonos megújulás ezért is választottam ezt a hivatást. Ezalatt az idő alatt szerencsém volt már szinte mindenben gyakorlatot szerezni, ami ezzel a szakmával kapcsolatos kedvenc munkáim közé tartozik: Vogue, Numéro, King Kong, Vanity Teen, Foxes.”

Kiss Márk: 2009-ben végeztem a Mod’Art Francia Divatiskola divattervező szakan. Azóta aktívan dolgozom stylist-ként, ruhatervezőként es creative director-ként egyaránt. 2011 óta a Mod’Art állandó stylist tanara vagyok. Elvezem a munkám által nyújtott változatosságot. Azt, hogy a tervezest es a stylingot egymás hasznára tudom fordítani es alkalmazni. Ez különösen nagy előnyt jelent például szórakoztató műsorok szereplőinek öltöztetésekor, mint például a Szombat Esti Láz, vagy tehetségkutató műsorok. Jelenleg a Sztárban Sztár stylistja, és az &U Magazine divatszerkesztője vagyok. A munkám során arra törekszem, hogy az általam összeállított szettek vagy általam tervezett ruhadarabok ne csak "up-to-date"-ek hanem azon túl előremutatóak is legyenek. Igyekszem a megrendelőimnek es a közönségnek valami újszerűt, egyedit vagy ízlésformálót alkotni.


S M I N K E S E K


Árpa Karolina: Don't go trying some new fashion. Don't change the color of your hair. You always have my unspoken passion. Although I might not seem to care.

Gálné Török Boglárka: Sminkes pályafutásom 2010-ben kezdődött. Akkor végeztem az első sminkes tanfolyamot pusztán kíváncsiságból. Azóta sok mindent megéltem, megtapasztaltam a szakmában. Dolgozhattam videóklipen, rövidfilmben, divatfotózáson, divatbemutatón. Örök elégedetlen vagyok, de ez az elégedetlenség az, ami hajt tovább.

IpacSzilvi: 2003-ban kóstoltam bele először a sminkelésbe, ami eleinte hobbi, később kihívás, majd az évek során egyre inkább szenvedéllyé vált. Az eleinte rém egyszerűnek tűnő̋ szakma az évek során egyre nehezebbnek bizonyult, ezáltal egyre inkább elkezdett érdekelni. Tanulmányaimat hazai sminkmesterektől valamint külföldi workshop-okon szereztem, és mivel hirtelen kerültem a szakma mély vizébe, viszonylag gyorsan fel is nőttem benne. Továbbképzésemet a mai napig fontosnak tartom, ám néhány éve a maszkok világa ejtett jó értelemben a rabjává. 2008-ban kezdtem el festészetet tanulni, 2016-tól szobrászatot.

Kátai-Pál Edina: 2007 óta dolgozom, mint professzionális sminkes. A hazai felkéréseken túl, többéves szakmai tapasztalatra tettem szert Barcelonában, Malagán, Marbellán és Bécsben. Ez idő alatt olyan világmárkák csapataival dolgoztam együtt, mint a L’oreal Paris, Maybelline New York, és a M.A.C. Cosmetics. 2016 márciusában Makeup by Edina Pro Academy néven Budapesten megnyitottam saját sminkstúdióm, ahol az elmúlt évek tapasztalatait igyekszem megosztani tanulóimmal.

Szűcs Adrien: 13 éve kezdtem el tanulni a szakmát Sipos Zitánál, azóta is vele dolgozom. 7 évig voltam egy cég magyarországi sminkmestere, most már szabadúszóként szépítek, sminkelek. Most leginkább tv műsorok teszik ki a munkák nagy részét, de a különböző szezonokban (esküvő, bál, szilveszter, szalagavató) sokat sminkelek magánszemélyeket is a kozmetika mellett. Nagy szerelmem a szakmám!

Kökény Juci vagyok, magyar-és európabajnok sminkes, kozmetikus. -onoono- név alatt tevékenykedek, imádom a szakmám kreatív oldalát és a szalonélet békés hangulatát. A munkám mellett a családomra fókuszálok, az anyaság pillanatait szívom magamba, rajongok a lányomért.

Odoran Kinga: Mindig is vonzott a szépségipar, a sminkelés először hobbiként, majd később 2004-től hivatásként lépett az életembe. Pályafutásom első hét évében hazai és külföldi versenyeken vettem részt szép eredményekkel. Számomra ugyanolyan örömöt nyújt egy filmforgatáson, TV-s produkcióban vagy fotózáson dolgozni, mint a hétköznapi vagy esküvői sminkeket elkészteni.

Nádasdi Sándor: Több, mint egy évtizede dolgozom a szépségiparban, ezalatt dolgoztam Japánban, Angliában és Spanyolországban is, nagy nemzetközi márkák és produkciók sminkeseként. Jelenleg Madridban és Budapesten tevékenykedem, itthon a Kryolan vezető sminkeseként. Az alkotásban a csapatmunka a szenvedélyem, a közös ragyogás hoz igazán lázba, túl az egyéni csillogáson.

Nagy Júlia: 2008 óta sminkelek, jelenleg leginkább filmekben, reklámokban és tvben. Mindig nagy szerelem volt a beauty és a divat világa, ezért jól esik lelkes szakemberekkel a saját magunk örömére alkotni. A Random fotózásokkal nem csak csodás anyagokat hozhatunk létre, de fejlődünk is általuk.

Rikk Ági: Szabadúszó sminkes, közreműködött és sminkese volt több hazai és nemzetközi divatbemutatónak, szépség- és modellversenynek, magazinnak, TV-s produkciónak, különféle zenei megjelenésnek, reklám és promóciós kampányoknak. Referencia sminkese és oktatója több nemzetközi márkának. A celebvilág számtalan arca engedte láttatni a keze munkáját, és számos szakmai siker és elismerés birtokosa. 2009 óta saját sminkiskolámban adja tovább mindazt a tudást és tapasztalatot, melyet az évek, a versenyek és a szakma tanított neki.

Ü G Y N Ö K S É G E K


Icon: Az Icon Model Managementet Méhész Balázs 2006-ban alapította. Rövid időn belul nemzetközi sikereket ért el az ügynökség. Legismertebb modellük Palvin Barbara, akit a karrierje kezdete óta menedzselnek. 2013 óta foglalkoztatnak férfi modelleket is. Jelenleg is Magyarország vezető modellügynöksége.

Samtheagency: Sam Scott Schiavo, az olasz-ameikai úriember a SAMTHEAGENCY vezetője, aki több, mint 30 éve tette át székhelyét Európába. Több mint 20 évnyi tapasztalatot szerzett nagy presztízsű milánói ügynökségeknél. Sam fotóművészként is ismert, és otthonosan mozog a fényképezőgépek és kamerák másik oldalán is, mint senior modell és színész. 

Wam: A Wam Models hazánk első és egyben elsőszámú férfi modellügynöksége. "Az ötletet a fiú modellek totális háttérbe szorítása adta, valamint, hogy bebizonyítsuk, nem csak a magyar lányok érhetnek el világsikereket. 2011-es indulásával az ügynökség szinte azonnal berobbant, Misa Patinszki azóta is a legsikeresebb férfi modell Magyarországon. A kezdeti vegyes fogadtatást felváltotta az elismerés a szakmától, és bebizonyosodott, nem csak a lányokban van nemzetközi potenciál. Mi hisszük, a Wam Models a magyar divatvilágban eddig is meghatározó dolgokat tett az asztalra, korszakalkotó, nemzetközi módon, a kliséktől eltérően, itthon szokatlan szemlélettel, hittel és törődéssel, mindemellett óriási szívvel alkotunk.”

White Modell Management 2015-ben jött létre. Az általunk képviselt modellekből professzionális környezetben hozzuk ki a legtöbbet. Az ügynökségünk célja, hogy a modellek karrierjét személyre szabottan egyengesse mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon.

Freefaces: Több, mint 12 éve sikeresen működő ügynökség hazai és világszerte kiterjedt ügyfélkörrel, 14 részleggel. „Köszönjük a Randomnak és Koczkának a folyamatos lehetőségeket, modelljeink nagyon szeretnek velük fotózni és a végeredmény változatos, igényes, világszínvonalú fotók gyűjteménye.”

Face: 2001-es alapítása óta a FACE Model Management Magyarország egyik vezető modellügynökségévé vált. „A FACE főként magyar modellek képviseletével és felépítésével foglalkozik, amelyről az elmúlt évek felfedezései, és a modellek helyi és nemzetközi piacon való helytállása tanúskodik. Ügynökségünk a kezdetektől fogva együttműködik, és szoros kapcsolatot ápol a világszerte jól ismert modellügynökségekkel.FACE modelljei rendszeresen feltűnnek New York, Paris, London, Milano és Tokyo kifutóin, magazinok címlapján, katalógusokban, nemzetközi kampányok arcaiként.”

Avantage: Az Avantage Models magyarországi anyaügynökség, amely nemzetközi szinten képviseli modelljeit, valamint gondoskodik az utánpótlásról, felfedezve a jövő top modelljeit! Szanyi Ica az ügynökség vezetője, 25 éves szakmai tapasztalatával, különleges modelljeivel és az ügynökség folyamatosan fejlődő nemzetközi jelenlétével és sikereivel, felhívta magára a figyelmet a világ vezető modellügynökségek körében is mint pl. Ford Models, Elite Models 

Prime look:"A Prime Look Models ügynökség elsősorban modellek, színészek és reklámarcok felfedezésével, szakmai felkészítésével és menedzsmentjével foglalkozik. Célunk, hogy olyan különleges arcokat adjunk a szakmának, akik nem csak külső, de belső értékeikkel is, valamint szakmai alázatukkal helyt álljanak a hazai és nemzetközi piacon. Megbízhatóság és profizmus, többek között ez jellemzi tagjainkat és munkánkat."


T E R V E Z Ő K

 

Kármán Orsolya, ékszer: A Karman Jewelry márkát folyamatos megújulás, kísérletezőkedv, igényes alapanyagok és a minőségi kidolgozás jellemzi. Az ékszereket tervező Kármán Orsi munkáit a nemzetközi divatvilágban is számontartják. Alkotásait többek között láthattuk a British VOGUE lapjain, a Mercedes-Benz Fashion Week kifutóin, számos hazai magazin divatanyagában. Orsi kizárólag kisszériás dizájner darabokat készít, valamint egyéni, személyre szabott összeállításoka.

Németh Attila Florist: A termèszet ès a növènyek gyermek- korom óta szerves rèszei az èletem- nek, ezèrt nem is volt kèrdès hogy a kèsőbbiekben is hatalmas szerepet kapnak majd. Most is az èletem, a művèszetem meghatàrozó kellèkei melyekkel kifejezhetem pillanatnyi èrzèseimet ès làtàsmódomat. Szerelem...


M Ű V É S Z E T I  V E Z E T Ő

 

Koczka: Több mint két évtizede a fodrász szakma szerelmese. Számos verseny nyertese, többek között a Fashion Awards Év Fodrásza díj kétszeres győztese. A Megasztár első szériáinak fodrásza. Legnagyobb örömét a divatfotózásokban leli, ezért hozta létre a Random Shooting day szakmai csoportosulást,hogy mindnekinek legyen tere, helye arra hogy alkothasson! Stílusára jellemzőek a merész formák, izgalmas textúrák és az állandó kísérletezés.