Egy átlagos nő mindössze 20%-át hordja a ruhatárának rendszeresen és 22 ruhát belőle sohasem vesz fel, mert a vásárlás impulzus alapú döntés volt. Másrészről tovább tartjuk meg ruháinkat, ha érzelmileg kötődünk hozzájuk, vagy ha jól illeszkednek a stílusunkhoz.

Ha a saját szabónkhoz járunk és „testre szabott” ruhákat hordunk, elérhetjük, hogy kevesebb darabot többet viseljünk. Az okok: személyes figyelem, az egyediség érzése, az öröm az új ruhadarab fölött, és persze a nagy befektetés. 

A Green Culture-nél azonosítottak egy speciális célcsoportot az üzletasszonyok között, akik partnerek lehetnek a „felelős divatipar” létrehozásában. Ez azt jelenti, hogy alkalmazzák a „szabott” modellt a mi változó világunkra, és hagyják a kezdő divattervezők hozzáférését a „Mozaik Stílus Köztársaság” létrehozásával. Létrehozták azt a speciális üzleti modellt, mely 3-4-szeresére megnyújtja a Mozaik Stílus portfolió idejét. A csapat segítséget nyújt, hogy jól megfontolt döntéssel lelki kötődés alakuljon ki ezekhez a darabokhoz: rendkívül fontos, hogy a vevő megtalálja a jó-érzés stílusát.

A speciális üzleti modell legfontosabb eleme az élvezetes portfólió fotózás, azaz az úgynevezett "átalakító fotózás". Elmondható, hogy ez a legfontosabb értékesítési eszköz a Green üzleti modelljében. Számos különböző csomag van, ami közül választani lehet az igényeknek és a pénztárcának megfelelően. A fotózások felszabadult, kötetlen, baráti és mindig nevetős hangulatban zajlanak. Sokan annyira jól érzik magukat, hogy visszatérő vendégként újra és újra bejelentkeznek egy fotózásra, vagy csak egy baráti ölelésre. Ilyenkor a vendégek felpróbálhatják a szebbnél szebb ruhadarabokat, mindenféle vásárlási kötelezettség nélkül. A szolgáltatások közé tartozik a professzionális technikai felszereltség, a digitális utómunka, sminkesek, fodrászok, és a stylist-tervező kreatív munkája. Az "átalakító csomag" tartalmazza a sminket, a frizurát, és a Green Culture ruhapróbákat, tehát nem éri semmiféle meglepetés a vendégeket, rejtett költségek ugyanis nincsenek.

Mivel a természetes szépség és divat része az illat is, rendszeresen megrendezésre kerülnek az úgynevezett Illatpartik, amelynek háziasszonya dr. Szabó Krisztina - tulajdonos, stylist mellett Havasi Patrícia aromaterápiás tanácsadó is. A kötetlen beszélgetés és a falatozások mellett Patrícia tanácsot ad a vendégeknek, hogy a növényvilág értékes kincseit felhasználva mely illatok illenek leginkább a személyiségjegy és az adott alkalom mellé. Ezenkívül smink-és stílustanácsadásban is részesülnek a jelenlévők. Az &U Magazinnal mi is támogatjuk a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot, így tőlünk minden eseményen értesülhettek a világban jelenlévő trendekről, újdonságokról.

Na de nézzük csak a Green Culture alapfilozófiáját:

 • Egyszerű alap ruhák, Coco Chanel egyszerű divatja alapján, melyek „soha sem mennek ki a divatból” 

 • Felelősségteljes divat: felelősségteljes az új trend, mely legyőzi a „fenntartható” trendet, sokkal kisebb lábnyomával a környezeten

 • Stílus- és felelősség tanítás, azonnali hozzáférés a fiatal divattervezők számára

 • Több mint 100 Mozaik Stílus kiegészítő, mint ujjak, gallérok, kesztyűk, övek, stb. 

 • Évente minimum 10 új divat darab hozzáadása, helyi kezdő tervezőtől, a modell szabályai által jóváhagyva 

 • A megjelenési anyagokban és a divatbemutatókon csak saját vásárlókat, igazi nőket használnak modellnek 

 • Illik a variálhatóság koncepcióhoz, melyre az üzletasszony célcsoportnak szüksége van 
 • Kompatibilisek a Coco Chanel által inspirált „időtlen divat” koncepcióval - mind színekben, mind stílusban 
 • Környezetbarát, hiszen kevesebb anyagot használ a darabok előállításához, Öko-Tex 100 által minősített anyagokból készülnek
 • Az elsődleges értékesítés a Mozaik Stílus Köztársaságon keresztül történik 

Hogy mit nyújt ez a tudatos vásárlóknak? 

A Green Culture megfizethető, sokáig használható és variálható gardróbot nyújt, mellyel mindenképpen pénzt takaríthat meg a vásárló.

 • Egy ruha 10 kiegészítővel helyettesít 13-15 ruhát, (ez európai szinten spórolva kb. átlagosan 2 200 eurót jelent)

 • Hulladék alapanyagon kevesebb anyag kerül felhasználásra a gyártáshoz, és a kollekció tovább használható 40-45 méter anyag kerül megtakarításra a teljes életciklus alatt 

 • Bőrönd hely- és méretben: mintegy 5-8 kg-mal csökken a bőrönd súlya az üzleti utakon, köszönhetően a variálhatóságnakHa szeretnétek személyesen is meggyőződni a ruhadarabok különlegességéről, akkor látogassatok el a Green Culture Andrássy úti bemutatótermébe. A soron következő eseményekről folyamatosan tájékoztatunk benneteket, hogy senki ne maradhasson le!


Fotók: Green Culture