Ezúttal kedvenc együtteseinket ismerhetjük meg részletesebben. Te melyiküket szeretnéd, hogy eljöjjön a Szigetre?

5 Seconds Of Summer

vagy rövidebb néven 5SOS egy ausztrál pop-rock és pop punk együttes. Sydneyben alakult 2011-ben. Az együttes tagjait Luke Hemmings (vokál és gitár), Michael Clifford (szintén gitár és vokál), valamint Calum Hood (basszusgitár, vokál) és Ashton Irwin (dob, vokál) alkotja.  

Nagy hatással volt rájuk a Blink 182, az All Time Low, a Mayday Parade, a Green Day, a Boys Like Girls és a Busted zenei stílusa is.

Kezdetben a YouTubera töltötték fel feldolgozásaikat, de az igazi áttörést az hozta számukra, amikor a One Direction felkérte őket előzenekarként a Take Me Home Tour turnéjukra. 2014 februárjában jelent meg a She Looks So Perfectcímű debütáló kislemezük, ami toplista vezető lett Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban és az Egyesült Királyságban is.  

Stúdióalbumuk 5 Seconds of Summer címmel jelent meg 2014 júniusában és 11 országban lett #1. Még ugyanebben az évben kiadták a LIVESOS nevű koncertlemezt.


Twenty One Pilots 

(leírva gyakran: twenty øne piløts, rövidítve: TØP) egy amerikai alternatív zenei duó, 2009-ben jött létre, az Ohio állambeli Colombusból indult. Tagjai: Tyler Joseph (énekes és billentyű), valamint Josh Dun (dob). Az együttes több évnyi munkásságot követően a 2010-es évek közepén lett ismert. A rajongók magukat "Skeleton Clique"-nek (vagy röviden Clique-nek, Clique membernek nevezik).

Két saját kiadású albumuk közül az egyik a 2009-ben megjelent Twenty One Pilots, a második pedig a 2011-es Regional at Best című albumuk. 2012-ben szerződtek a Fueled by Ramen lemezkiadó vállalattal, majd 2013-ban kiadták a Vesselcímű albumukat. Az áttörő sikert és az ismertséget a 2015-ös Blurryface névre hallgató albumuk hozta. Ezen található a Stressed Out és a Ride című számuk. A Suicide Squad egyik betétdalaként lett ismert Heathens című daluk, amellyel sikerült az alternatív zenészek közül elsőként bejutniuk a top tízes listára. A duót már 5 Grammy-díjra is jelölték és meg is kapták a Legjobb pop duó előadó címet. 


Maroon 5 

Amerikai pop rock együttes a Los Angelesből. Tagjait alkotják: Adam Levine (ének, ritmusgitár), James Valentine (basszusgitár, vokál), Jesse Carmichael (ritmusgitár, vokál), Michael Madden (basszusgitár, vokál), valamint Matt Flynn (dobok, ütőhangszerek) és Pj Morton (szintetizátor, vokál). 1995-ben, kezdetben Kara's Flowers néven tevékenykedtek. Az ekkor még ismeretlen együttes nem sok sikert tudhatott a magáénak, viszont amikor 2001-ben átestek egy névváltáson és Maroon 5 lettek, megfordult a helyzet. 

Maroon 5 néven megjelentetett első albumuk és a a 2002 júniusában kiadott Songs About Jane című lemeznek is két teljes év kellett, mire eljutott a nagyközönséghez. Innentől kezdve viszont nem volt visszaút: a This Love és a She Will Be Loved című slágereknek köszönhetően a lemez először arany-, majd platina-, végül pedig tripla platinalemez lett a világ valamennyi országában. A megjelenés után turnéra indultak és ezalatt az idő alatt rögzítették egy másik albumukat a Live - Friday the 13th-et. 

2007-ben az It Won't Be Soon Before Long című második albumból már az első héten közel fél milliót adtak el és a világ több országában is platinalemez lett. Azonban észrevehetően kevesebb fogyott belőle, mint az elsőből, és nem is voltak akkora slágerek rajta, mint az elsőn. A 2010-ben megjelenő Hands All Over dalai a zenekar frontemberének, Adam Levine-nek a kezei nyomán születtek. A lemez első száma a Magyarországon is nagy sikerrel debütáló Misery, amely azóta is tarol a játszási listákon. Az It Won't Be Soon Before Long-on Rihannával dolgoztak közösen, a legújabb stúdióalbum utolsó számában, az Out Of Goodbyes-ban pedig Lady Antebellum működik közre.