Erre az évre búcsúzik a Sziget, de egy év múlva újra találkozunk a már jól megszokott helyen! Mi már most várjuk, és elkezdtünk azon agyalni, hogy kit is hallgatnánk szívesen...

Kezdjük is a sort rögtön akkor a férfi előadókkal. 


ED SHEERAN

Többszörös Grammy- és BRIT-díjas énekes és dalszerző, 2004 óta aktív a zenei életben és ez alatt az idő alatt három nagylemeze jelent meg.

Hivatalos nevén Edward Christopher Sheeran 1991. február 17-én született az Egyesült Királyságban, Hebden Bridge városában. Ed 2011-ben vált világhírűvé az első stúdióalbumával, ami a "+" (Plus) címet viseli és olyan slágereket tartalmaz, mint a "Give Me Love" valamint a "Lego House". Három évvel később, 2014-ben jelent meg a második stúdióalbuma és az "x" (Multiply) elnevezést kapta. Erről a lemezről már olyan dalok lettek slágerek, mint a "Thinking Out Loud", "Sing", "I See Fire".  

A harmadik album, amellyel az énekes már a debütálás heteiben hihetetlen mennyiségű rekordot állított fel, a "÷" (Divide) nevet kapta, 2017. március 3-án jelent meg, amivel az énekes hihetetlen mennyiségű rekordot állított még a debütálás heteiben. A lemezen olyan slágerek találhatók, mint a - mondhatni agyonra hallgatott - "Shape Of You" és a "Castle On The Hill". Ed tehát nem osztott-nem szorzott (csak az albumai elnevezésében), egyenesen megcélozta a csillagokat. És jöjjön még ízelítőként egy nagy kedvenc tőle, a "Perfect":


EMINEM

Díjai és jelölései számokban - jelölések: 533, díjak: 350

Neve az M&M's csokigolyó márkanévből alakult ki és képregényszínész szeretett volna lenni. Sőt, korábban szemüveges volt. Az anyja beperelte őt rágalmazásért, mert az egyik dalában azt a szöveget használta, hogy "Az anyám többet drogozik, mint én." Gyerekkorában többször is zaklatták őt az iskolákban, illetve egy dalt is írt róla, ami a Brain Damage címet kapta. 

Eredeti nevén Marshall Saint Joseph Missouriban született. Amerikai rapper, zeneproducer, dalszerző és színész. Szólókarrierje mellett tagja még a D12-nek, a Bad Meets hiphop duónak is. A 2000-es években ő volt a legtöbb lemezt eladott híresség az Egyesült Államokban. Eminem eddig több, mint 155 millió albumot és kislemezt adott el, minden idők legkelendőbb előadója.

Eminem több MC-t is megnevezett, akik befolyásolták rappelési stílusát. Az első és legfontosabb a mentora Dr. Dre, akinek elborult, erős,  stílusa Eminem munkáiban is fellelhető. Olyan előadók is hatással voltak még rá, mint Esham, Kool G Rap, Masta Ace, Big Daddy Kane, Newcleus, Ice-T, Mantronix, Melle Mel, LL Cool J, Bestie Boys, Run-DMC, Rakim és a Boogie Down Productions. 

„Eminem mindet meghallgatott, és ez az, ami miatt a legnagyobbak között van.”

Amikor 1995-ben felesége terhes lett, nagy motiváció volt ahhoz, hogy kapjon egy lemezszerződést, amiből eltarthatja a családját. 1996-ban  kiadta az első albumát, ami az Infinite címet kapta, de ez nem lett nagy siker a számára, mert csak 1000 másolatot adtak el. Szintén ebben az évben Kim elhagyta őt és Eminem sokszor próbált öngyilkos lenni. A The Slim Shady LP c. albuma kiadása után igencsak viharos időszak következett az életében. Miután a legjobb barátja, Proof elhunyt egy detroiti klubban, Eminem bezárkózott, majd kiadott egy új albumot, amely nehézségeiről szólt. 

Megalapította saját kiadóját is Shady Records néven, Paul Rosenberg nevű menedzserével, sőt, Shade 45 elnevezéssel saját rádióállomása is van. 2002-ben kezdte színészi pályafutását a 8 mérföld c. hiphop drámafilmben, és Oscar-díjat nyert a Legjobb Eredeti Filmdal kategóriában, ezzel ő lett az első rap előadó aki megnyerte ezt a díjat. Ezt követően további filmekben is főszerepeket, valamint kisebb szerepeket kapott. 

Eminem megalapította saját jótékonysági szervezetét, Marshall Matthers Alapítvány néven, amely a hátrányos helyzetű fiatalokat segíti. 


JUSTIN BIEBER

Justin Drew Bieber 1994. március 1-jén született Grammy-díjas kanadai pop- és R&B énekes. Biebert 2008-ban Scooter Braun fedezte fel a YouTube-on, és később a menedzsere lett. Atlantában megismerkedett Usherrel, és hamarosan egy lemezszerződés is sorra került az Island Records-sal.   2009-ben megjelent One Time című kislemeze, amely tíz országban került a slágerlisták legjobb 30 száma közé. A dalt a My World című debütáló EP követte, amely platinalemez lett az Egyesült Államokban. Ő volt az első előadó, akinek a legelső albumáról hét dal is felkerült a Billboard Hot 100-as listájára.

Első teljes hosszúságú albuma My World 2.0 címmel jelent meg 2010. március 23-án. Több országban került az albumlisták élére vagy a legjobb tíz közé, az Egyesült Államokban pedig szintén platinastátuszt ért el. A Baby című száma világsikert aratott 2010 januárjában. Albumainak népszerűsítésére My World Tour címmel indult önálló turnéra. 

Bieber karrierje során rengeteg díjat nyert el és számos rekordot döntött meg. 2016-ban pedig Grammy díjat szerzett a Where Are Ü Now című számáért: