Bár már külföldön nagyon elterjedt a granola fogyasztása, hazánkban még sokan nem tudják: Mi is az a granola?

A granola, gabonák és magvak keverékének összesütött verziója. Mi voltunk olyan szerencsések, hogy megismerhettünk egy hazai, kézműves granola gyártó céget, akik szívvel – lélekkel tényleg a saját kezükkel készítik el a granolájukat. Ez a cég nem más, mint a ViblanceTeljeskiőrlésű zabpehelyből, minőségi magvakból és diófélékből készítik a granolájukat melyet természetes növényi sziruppal édesítenek. Amiért különösen felfigyeltünk rájuk, hogy adalékanyag, glutén és szójamentes.

Utánanéztünk természetesen az előnyeinek is, miért éri meg granolát fogyasztani:

Amellett, hogy rendkívül változatosan fogyasztható étel, rost és tápanyag gazdag is. Ezt tapasztaltuk is, hiszen sportolás előtt rendkívül jól jön, mert lassan felszívódó szénhidrát. Egészséges is, hiszen sok vitamint tartalmaz és ahogy fentebb írtuk adalékanyag mentes.  Nincs benne se színezék, se aroma.   

Nem szabad elmenni az alapítók víziója mellett sem, hiszen céljuk, hogy alkossanak valamit, ami érték, segíthet másokon, ezen felül szenvedéllyel csinálják a munkájukat. Ezek a célok nagyon közel állnak a mi értékeinkhez is!  

Reméljük, hogy ezzel a cikkel tudtunk nektek egy alternatívát nyújtani arra, hogyan dobhatjátok fel a mindennapi étkezéseiteket a granolával illetve, rávezetni Titeket arra, hogy ami egészséges ebben az esetben tényleg finom is! 

Jelenleg 5 féle ízben kapható a granola Viblancenél. Megtaláltuk.  Felfedeztük.  Megkóstoltuk. 

Amikor először azt halljuk, hogy egészséges, akkor átfut az agyunkon, hogy igen... de vajon az íze milyen? Ez az a termék, amit azóta is bátran ajánlunk mindenkinek. Amellett, hogy tényleg egészséges, lassan felszívódó szénhidrát forrás elképesztően jó íze is van! És nem csak szerintünk, hiszen a 2017-es Great Taste Awards-on a Pekándiós granolájuk a zsűri két csillaggal is jutalmazta. Az idei nyár nagy slágere a Cocoberry-s granola volt, melynek nagyon különleges ízvilága van. A granola mellett a fiolizált málna, kesudió és a kókusz teszi igazán egyedivé. Mindezt megfűszerezve egy lehelletnyi levendulával. Érdemes megkóstolnotok hideg dolgokkal is (fagyi, joghurt), hiszen remekül kihozza az ízeket.  

Tehát megállapíthatjuk, hogy találtunk egy többfunkciós terméket, mely fogyasztható reggeli, tízórai vagy uzsonnaként hiszen jól kombinálható más ételekkel. Legyen az növényi joghurt, smoothie, növényi tej, de akár magában is elmajszolhatjuk. Egyre több helyen látjuk, hogy sütnek is vele, így a gofrinkat már mi is granolával dobtuk fel.  

Szerző: Fekete Orsolya, fotók: Viblance